Page content

Veelgehoorde vragen

Vraag het De OpruimExpertIn de dagelijkse praktijk kreeg De OpruimExpert een aantal vragen die steeds opnieuw werden gesteld. De kans is groot dat jij ook met deze vragen rondloopt. Daarom hebben we ze hier voor je verzameld!

Alles moet zeker weggegooid worden?

In principe hoeft er niets weg, ik ga niets afdwingen. Je besluit zelf wat je doet met mijn adviezen.

Is het heel ingrijpend?

Het kan ingrijpend zijn. Er zouden tijdens de werkzaamheden allerlei emoties naar boven kunnen komen, soms valt er een vloek, soms vloeit er een traan. De ervaring leert dat je beter door deze emoties heen kunt gaan, om daarna met een schone lei verder te gaan.

Is het een dure aangelegenheid?

Er zijn inderdaad kosten aan verbonden, maar die heb je zelf in de hand. Misschien wil je zo snel mogelijk alles op orde hebben, dan gaan we intensief aan de slag. Misschien wil je het in kleinere stapjes doen, en komen we 1 maal per maand samen. We bespreken je wensen tijdens het Mini-Consult / Intake en daarna ontvang je indien gewenst een op maat gemaakte offerte.

Bevind ik me na een jaar niet weer in dezelfde situatie?

Om kort te zijn: Nee. Samen gaan we aan de slag volgens een beproefde methode. Je leert verschillende vaardigheden waarmee je de nieuwe situatie heel simpel kunt behouden. Natuurlijk vraagt dat oefening, en je zal je de vaardigheden en methodes eigen moeten maken. Echter, als je er bewust mee bezig blijft, dan zorgen we tijdens ons traject voor een echte gedragsverandering.

Weet straks niet iedereen hoe rommelig het bij ons is?

Daar hoef je niet over in te zitten. Ik zal alles wat ik gezien en meegemaakt heb vertrouwelijk behandelen.

Kun je niet gewoon even een middagje komen helpen?

Dat zou kunnen, maar daarmee lossen we de situatie niet op. Daarom kies ik hier niet voor, maar ga ik jou helpen en leren hoe je het in de toekomst zelf kunt aanpakken. Eigenlijk is opruim-coaching dus een beter woord voor datgene wat ik aanbied.

Mijn vraag staat er niet bij. Wat nu?

Het kan natuurlijk dat je vraag er niet tussen staat. Elke situatie is anders en heeft zijn eigen beoordeling nodig. Ik hoor je vraag dan ook graag om het te kunnen beantwoorden. Je kunt je vraag stellen via sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook maar je kunt me ook een bericht sturen via het contactformulier.