Page content

De Loslaatdag in Lelystad was geweldig!

De Loslaatdag in Lelystad was geweldig!

Een terugblik op loslaten in Lelystad

Op 22 maart jl was het voor de tweede keer Landelijke Loslaatdag in Nederland. Op ongeveer 20 locaties in het land werden door Professional Organizers, in samenwerking met coaches en andere organisaties diverse Loslaatworkshops georganiseerd.
Loslaten van spullen, van gedachten, van stress, van emoties, er was veel variatie.

Ook De OpruimExpert nam deel, voor het eerst vond er in Lelystad een Loslaatdag plaats. Na een flinke voorbereiding hadden we een gevarieerd en leuk programma, en een prachtige locatie.

Wij kijken dan ook terug op een geslaagde dag! 

De dag begon met een live interview bij Omroep Flevoland. 
De OruimExpert in de media Omroep flevolandIk werd geïnterviewd over de Loslaatdag door Rob Brouwer in Goedemorgen Flevoland, een mooie start!
Samen met de ‘huiskok’ (die al aanwezig was voor het volgende item)  zat ik in de studio.

Leuk om dit eens mee te maken.

En het leverde ook nog een aantal nieuwe deelnemers op, dus missie geslaagd!

 

 

Daarna was het tijd voor de voorbereidingen ter plaatse in Restaurant Paviljoen Lucht, zodat na de lunch de “Loslaters” binnen konden stromen.

Het thema van vandaag: Loslaten, op weg naar eenvoud!

Met een kopje koffie of thee maakten de 33 deelnemers kennis met elkaar, en genoten ze van het prachtige uitzicht. Na een korte introductie rouleerden de deelnemers tussen 3 workshops die elk 45 minuten duurden.

In de workshop Loslaten van Spullen heb ik met de deelnemers gekeken naar wat loslaten is, en waarom het soms niet zo makkelijk is om op te ruimen en spullen los te laten. Aan de hand van praktijkvoorbeelden van de deelnemers zijn we interactief aan de slag gegaan, en konden er zelfs een aantal artikelen worden losgelaten naar de kringloopwinkel.

Miranda Robbe liet de deelnemers kennismaken met een aantal eenvoudige maar heel doeltreffende methodes om gedachten, emoties en overtuigingen los te laten. Daarbij zijn een aantal helpende overtuigingen de revue gepasseerd, waardoor het leven een stuk eenvoudiger kan worden.Meer weten?

Petra Zoet liet de deelnemers heel creatief ervaren hoe je je controle kunt loslaten. Met een potlood en een vel papier breng je je hersenen dusdanig in de war (of beter gezegd, in balans) dat er geen controle meer is, en je gewoon kunt ‘zijn’.

Om echt letterlijk los te laten was Kringloopwinkel De Groene Sluis aanwezig. Janneke Pikkert, bestuurslid van de stichting vertelde waar De Groene Sluis voor staat en wat deze Kringloopwinkel betekent voor de samenleving. Na afloop van de dag was Janneke’s auto tot de nok toe gevuld met losgelaten spullen!

Loslaatdag De OruimExpert 2014

 

Voor hen die wilden had de locatie waar we te gast waren  (Restaurant paviljoen Lucht) een heerlijk loslaat-keuzemenu samengesteld. Na een drankje gingen we met 14 mensen aan tafel. Genieten van een lekkere maaltijd, en het prachtige uitzicht op Batavia-Haven.

Een fijne afsluiting van een mooie dag!

En hoe nu verder?

En ja, dit vraagt om een vervolg. We gaan onderzoeken hoe we deze dag in 2015 weer kunnen aanbieden, met nog meer Loslaten op diverse vlakken! 

Laatste nieuws: De volgende editite van De Landelijke Loslaatdag vindt plaats op Zaterdag 14 maart 2015!

Voel jij je aangesproken om een workshop te geven, of heb ie ideeën voor de invulling van deze dag, we komen graag in contact!

Comment Section

0 reacties op “De Loslaatdag in Lelystad was geweldig!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.